Cassin
Firma Cassin przez wiele lat była liderem w produkcji najwyższej klasy sprzętu wspinaczkowego. Mówiąc o marce Cassin nie sposób nie wspomnieć o jej założycielu Riccardo Cassinie, który bez wątpienia był najwybitniejszym alpinistą świata. Jego spojrzenie na alpinizm i śmiałe dokonania, przejścia nowych dróg na dziewiczych ścianach wymagały nie tylko umiejętności i odwagi, ale również odpowiedniego sprzętu. Riccardo Cassin sam projektował i produkował niezbędne wyposażenie, a haki kute przez niego można do dziś znaleźć w takich ścianach jak Ovest di Lavaredo czy Grande Jorasses.
Po wojnie w roku 1947 roku marka Cassin rozpoczyna produkcję sprzętu i otwiera sklep w Lecco we Włoszech. Do produkcji trafiają kolejno haki (1947), młotki skalne (1948), czekany (1949) i karabinki stalowe (1950). Już w tamtych latach Cassin współpracuje z założycielem firmy CAMP Antonio Codega. W 1958 roku powstaje prototyp pierwszych uprzęży wspinaczkowych, a kolejne lata przynoszą coraz więcej wynalazków w dziedzinie alpinizmu, jak choćby tytanowe raki używane 1970 roku na Lhotse.
-
LyoFood Danie małe - Jaglanka z maliną i aronią
Pojedyncza porcja - Jaglanka z maliną i aronią.
Sposób przyrządzenia: Zawartość torebki zalać wrzącą wodą i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę. Pozostawić na ok. 5 min.
Dowiedz się więcej27,99 zł -
LyoFood Danie małe - Owsianka kokosowa
Pojedyncza porcja - Owsianka kokosowa z jagodami, figami i nasionami chia.
Sposób przyrządzenia: Zawartość torebki zalać wrzącą wodą i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę. Pozostawić na ok. 5 min.
Dowiedz się więcej27,99 zł -
LyoFood Danie wegańskie duża porcja - Risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado
Danie obiadowe podwójna porcja - Risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado.
Sposób przyrządzenia: Zawartość torebki zalać wrzącą wodą i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę. Pozostawić na ok. 5 min.
Dowiedz się więcej40,99 zł -
LyoFood Danie wegańskie mała porcja - Krem kataloński
Danie małe pojedyncza porcja - Krem kataloński. Bez sztucznych dodatków, bez dodatku cukru, bez konserwantów.
Sposób przyrządzenia: Zawartość torebki zalać wrzącą wodą i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę. Pozostawić na ok. 5 min.
Dowiedz się więcej24,99 zł -
LyoFood Danie wegetariańskie duża porcja - Farfalle w sosie szpinakowo-serowym
Danie obiadowe podwójna porcja - Farfalle w sosie szpinakowo-serowym.
Sposób przyrządzenia: Zawartość torebki zalać wrzącą wodą i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę. Pozostawić na ok. 5 min.
Dowiedz się więcej41,99 zł -
LyoFood Danie wegetariańskie mała porcja - Farfalle w sosie szpinakowo-serowym
Danie obiadowe pojedyncza porcja - Farfalle w sosie szpinakowo-serowym.
Sposób przyrządzenia: Zawartość torebki zalać wrzącą wodą i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę. Pozostawić na ok. 5 min.
Dowiedz się więcej29,90 zł -
LyoFood Danie wegetariańskie mała porcja - Jajecznica meksykańska
Danie małe pojedyncza porcja - EKO Gazpacho. Bez sztucznych dodatków, bez dodatku cukru, bez konserwantów.
Sposób przyrządzenia: Zawartość torebki zalać wrzącą wodą i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę. Pozostawić na ok. 5 min.
Dowiedz się więcej30,99 zł