Opis produktu
Szczegóły
Kawa Grower's Cup z Kenii
Ta kawa ma bardzo przyjemny zapach, moc pochodzącą z ciemnego palenia i wyczuwalną kwasowość wiśni.
Uprawiana jest w górach na północ od Nairobii i produkowana przez SOCFINAF. Czerwone, żyzne, wulkaniczne gleby na zboczach góry Aberdare, na wysokości ok 1700m n.p.m to idealne warunki do produkcji Arabici.
Kawa: 100% Arabica z Kenii
Farma, miasto: 100% Arabica Coffee From Kenya
Wysokość: 1700- n.p.m.
Waga: 20g
Jak przygotować kawę?
1. Otwórz opakowanie
otwórz górę całkowicie
odkręć dziubek
rozszerz dół opakowania I postaw
2. Zaparzanie
wlej 500ml gorącej wody
zapnij zapięcie strunowe
zakręć dziubek
zostaw na 5-6 min
3. Podawanie
rozszerz otwór z boku opakowania
nalej tak jak pokazano na rysunku
rozkoszuj się pyszną kawą
Świeżo parzona kawa z filtra.. Dlaczego smakuje tak dobrze?
Coffeebrewer to w zasadzie hybryda pomiędzy przelewowym ekspresem do kawy i prasą francuską. Pomysł na Coffeebrewer umożliwia doskonały proces ekstrakcji. Miejsce w podstawie opakowania umożliwia zgromadzenie się gorącej kawy i uzyskanie maksymalnego aromatu i smaku kawy. Filtr skutecznie oddziela parzoną kawę zgromadzoną w podstawie opakowania. Kiedy nalejesz pierwsze 1 ½ kubka, pozostała kawa będzie pod filtrem i proces parzenia zostanie zatrzymany. Oznacza to, że kawa nie przejdzie gorzkim smakiem jak w prasie francuskiej. Ponadto, używając Coffeebrewer można łatwo zdecydować jak mocną chcesz kawę. Jeśli chcesz żeby była łagodna i przyjemna musisz ją parzyć przez 4-6 min. Jeśli lubisz silny i stanowczy smak – parz kawę przez 8-9 min.