61 853 75 32 / 61 639 07 24 Pon.-Pt. 10:30 - 18:00[email protected]

Danie małe - Musli po szwajcarsku z mlekiem w proszku

Oceń ten produkt jako pierwszy

Idealna propozycja żywieniowa dla miłośników kuchni wegetariańskiej. Nie zabrakło w nim pożywnych zbóż, a także rodzynek, orzechów i owoców.

21,99 zł
Produkt dostępny. Wysyłka w ciągu 24 godzin.

Opis produktu

Szczegóły

Przyrządzenie: Gotującą się wodę wlać do linii napełnienia (150 ml) bezpośrednio do pojemnika.


Alergeny: zawiera gluten, laktoza, mleko, owoce łupinowe

Specyfikacja:

  • danie na śniadanie
  • waga netto - 150 g
  • waga po przygotowaniu - 300 g
  • kalorie - 370 kcal
  • tłuszcz - 7,8 g
  • węglowodany - 64,0 g
  • cukry - 24,0 g
  • błonnik - 7,1 g
  • białko - 9,7 g
  • sól - 0,5 g

Składniki:
pełnozirniste płatki owsiane, cukier, płatki zbożowe (51% mączka pszenna, mączka ryżowa, 20% ekstrakt ze słodu jęczmiennego, cukier, 6% mączka kukurydziana, sól spożywcza) rodzynki, 6% mleko w proszku, orzechy laskowe, cukier gronowy, morele, jabłko w proszku, maltodekstryna, sól spożywcza, środek zakwaszający: kwas cytrynowy.

Informacje dodatkowe

Recenzje

Napisz własną recenzję

Recenzujesz: Danie małe - Musli po szwajcarsku z mlekiem w proszku

Technologia i materiały

Liofilizacja

Liofilizacja - jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Dzięki liofilizacji produkty spożywcze pozbawione są prawie całej wody, stają się lekkie i łatwe w transporcie nie tracąc wartości odżywczych, kalorycznych i smakowych. Odwodnienie żywności umożliwia również zachowanie długiego terminu przydatności do spożycia. Liofilizaty są zdrowym – pozbawionym konserwantów posiłkiem. Żywność lofilizowana pakowana jest hermetycznie w opakowanie, które nie tylko chroni samą żywność ale również umożliwia przygotowanie posiłku i spożywanie bezpośrednio z torebki. Do otwartego opakowania wystarczy wlać przegotowaną wodę i odstawić na wskazany na opakowaniu czas. To udogodnienie jest bardzo pomocne w warunkach trudnego kempingu gdy brak jest wody do bieżącego zmycia naczyń lub czasu na umycie, pozwala również uniknąć mycia naczyń w wodzi,e co do której stanu czystości nie jesteśmy pewni. Liofilizaty stosowne są powszechnie w każdej formie aktywności wyjazdowej, to niezastąpione produkty podczas wypraw górskich, rowerowych, kajakowych, żeglarskich, to również świetna alternatywna podczas długich podróży samochodem gdzie można w każdej dogodnej chwili zjeść w pełni kaloryczny posiłek za niewielką kwotę (pod warunkiem uzyskania wrzątku).