61 639 07 24 / 61 853 75 32 Pon.- Pt. 10:30 - 18:30[email protected]

TREK N EAT Danie małe - Musli Pełnoziarniste z owocami

Oceń ten produkt jako pierwszy

Owocowe musli od Trek'n Eat nie ma sobie równych - zaspokoi każdy apetyt i zawsze postawi na nogi. Zdrowe i chrupiące pełnoziarniste płatki z dodatkiem pysznych owoców i orzechów pomogą się rozruszać i dadzą energię na wiele godzin.

Dostępność: Brak w magazynie

21,99 zł

Opis produktu

Szczegóły

Przyrządzenie: Gotującą się wodę wlać do linii napełnienia (210 ml) bezpośrednio do pojemnika.


Alergeny: zawiera gluten, laktoza, mleko, owoce łupinowe

Specyfikacja:

  • danie na śniadanie
  • waga netto - 150 g
  • waga po przygotowaniu - 360 g
  • kalorie - 394 kcal
  • tłuszcz - 10,8 g
  • węglowodany - 57,9 g
  • cukry - 21,3 g
  • błonnik - 8,5 g
  • białko - 11,5 g
  • sól - 0,1 g

Składniki:
płatki owsiane pełnoziarniste 25%, płatki przenicy pełnoziarniste 25%, sułtanki, płatki kukurydziane (kukurydza, cukier, sól, ekstrakt słodowy jęczmienny), migdały, ananas, truskawki, orzechy laskowe, nasiona słonecznika, mleko pełne w proszku, cukier, maltodekstryna.

Informacje dodatkowe

Recenzje

Napisz własną recenzję

Recenzujesz: TREK N EAT Danie małe - Musli Pełnoziarniste z owocami

Technologia i materiały

Liofilizacja

Liofilizacja - jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Dzięki liofilizacji produkty spożywcze pozbawione są prawie całej wody, stają się lekkie i łatwe w transporcie nie tracąc wartości odżywczych, kalorycznych i smakowych. Odwodnienie żywności umożliwia również zachowanie długiego terminu przydatności do spożycia. Liofilizaty są zdrowym – pozbawionym konserwantów posiłkiem. Żywność lofilizowana pakowana jest hermetycznie w opakowanie, które nie tylko chroni samą żywność ale również umożliwia przygotowanie posiłku i spożywanie bezpośrednio z torebki. Do otwartego opakowania wystarczy wlać przegotowaną wodę i odstawić na wskazany na opakowaniu czas. To udogodnienie jest bardzo pomocne w warunkach trudnego kempingu gdy brak jest wody do bieżącego zmycia naczyń lub czasu na umycie, pozwala również uniknąć mycia naczyń w wodzi,e co do której stanu czystości nie jesteśmy pewni. Liofilizaty stosowne są powszechnie w każdej formie aktywności wyjazdowej, to niezastąpione produkty podczas wypraw górskich, rowerowych, kajakowych, żeglarskich, to również świetna alternatywna podczas długich podróży samochodem gdzie można w każdej dogodnej chwili zjeść w pełni kaloryczny posiłek za niewielką kwotę (pod warunkiem uzyskania wrzątku).