61 639 07 24 / 61 853 75 32 Pon.- Pt. 10:30 - 18:30[email protected]

TREK N EAT Danie małe - Makaron z warzywami

Oceń ten produkt jako pierwszy

Zdrowe i smaczne danie ze świeżych warzyw sezonowych oraz makaronem. Makaron w sosie warzywnym to zdrowy i wyjątkowo pożywny posiłek.

28,99 zł
Produkt dostępny. Wysyłka w ciągu 24 godzin.

Opis produktu

Szczegóły

Przyrządzenie: zagotowaną wodę wlać do lini napełnienia (490 ml) bezpośrednio do pojemnika,starannie wymieszać, zamknąć pojemnik i odczekać 8 minut.

Alergeny: jaja, gluten, laktoza, mleko

Specyfikacja:

  • danie vegańskie
  • waga netto - 150 g
  • waga po przygotowaniu - 640 g
  • kalorie - 418 kcal
  • tłuszcz - 15,7 g
  • węglowodany - 55,5 g
  • cukry - 8,9 g
  • błonnik - 1,6 g
  • białko - 11,2 g
  • sól - 1,9 g


Składniki:
makaron 50% (przenica durum, jaja, sól), warzywa w różnych proporcjach 19% (kukurydza, marchew, groch, por, cukinia, brokuł, cebula, kalafior), ser, śmietana w proszku, olej słonecznikowy, skrobia modyfikowana, mąka ziemniaczana, przyprawy, ekstrakt drożdżowy.

Informacje dodatkowe

Recenzje

Napisz własną recenzję

Recenzujesz: TREK N EAT Danie małe - Makaron z warzywami

Technologia i materiały

Liofilizacja

Liofilizacja - jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Dzięki liofilizacji produkty spożywcze pozbawione są prawie całej wody, stają się lekkie i łatwe w transporcie nie tracąc wartości odżywczych, kalorycznych i smakowych. Odwodnienie żywności umożliwia również zachowanie długiego terminu przydatności do spożycia. Liofilizaty są zdrowym – pozbawionym konserwantów posiłkiem. Żywność lofilizowana pakowana jest hermetycznie w opakowanie, które nie tylko chroni samą żywność ale również umożliwia przygotowanie posiłku i spożywanie bezpośrednio z torebki. Do otwartego opakowania wystarczy wlać przegotowaną wodę i odstawić na wskazany na opakowaniu czas. To udogodnienie jest bardzo pomocne w warunkach trudnego kempingu gdy brak jest wody do bieżącego zmycia naczyń lub czasu na umycie, pozwala również uniknąć mycia naczyń w wodzi,e co do której stanu czystości nie jesteśmy pewni. Liofilizaty stosowne są powszechnie w każdej formie aktywności wyjazdowej, to niezastąpione produkty podczas wypraw górskich, rowerowych, kajakowych, żeglarskich, to również świetna alternatywna podczas długich podróży samochodem gdzie można w każdej dogodnej chwili zjeść w pełni kaloryczny posiłek za niewielką kwotę (pod warunkiem uzyskania wrzątku).