61 853 75 32 / 61 639 07 24 Pon.-Pt. 10:30 - 18:30 Sob. 10:30 - 14:30[email protected]

Danie małe - Legumina ryżowa waniliowa

Oceń ten produkt jako pierwszy

Liofilizat Trek'N Eat - Legumina ryżowo-waniliowa pyszny deser nie musi być wcale pracochłonny i skomplikowany. Pozornie skromne składniki tworzą połączenie smaku i aromatu. Odrobina wanilii dodaje głębi temu klasycznemu i lekkiemu deserowi.Podobnie jak wszystkie produkty z Trek'n Eat, Waniliowa Legumina Ryżowa nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów ani wzmacniaczy smaku.

19,99 zł
Produkt dostępny. Wysyłka w ciągu 24 godzin.

Opis produktu

Szczegóły

Przyrządzenie: Zagotowaną wodę wlać do linii napełnienia (200 ml) bezpośrednio do pojemnika, starannie wymieszać, zamknąć pojemnik i poczekać 5 minut.


Specyfikacja:

  • danie deser
  • waga netto - 100 g
  • waga po przygotowaniu - 300 g
  • kalorie - 467 kcal
  • tłuszcz - 18,0 g
  • węglowodany - 66,0 g
  • białko - 8,0 g
  • cukry - 27,0
  • sól - 0,2
  • błonnik - 0,5

Alergeny: jaja, zawiera gluten, laktoza, mleko, seler


Składniki:
23% ryż, 17% mleko w proszku, cukier, skrobia modyfikowana, tłuszcz palmowy, skrobia, laktoza, białko mleka, sól spożywcza, barwiący koncentrat z krokosza, maltodekstryna, aromat, środek zakwaszający: kwas cytrynowe

Informacje dodatkowe

Recenzje

Napisz własną recenzję

Recenzujesz: Danie małe - Legumina ryżowa waniliowa

Technologia i materiały

Liofilizacja

Liofilizacja - jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Dzięki liofilizacji produkty spożywcze pozbawione są prawie całej wody, stają się lekkie i łatwe w transporcie nie tracąc wartości odżywczych, kalorycznych i smakowych. Odwodnienie żywności umożliwia również zachowanie długiego terminu przydatności do spożycia. Liofilizaty są zdrowym – pozbawionym konserwantów posiłkiem. Żywność lofilizowana pakowana jest hermetycznie w opakowanie, które nie tylko chroni samą żywność ale również umożliwia przygotowanie posiłku i spożywanie bezpośrednio z torebki. Do otwartego opakowania wystarczy wlać przegotowaną wodę i odstawić na wskazany na opakowaniu czas. To udogodnienie jest bardzo pomocne w warunkach trudnego kempingu gdy brak jest wody do bieżącego zmycia naczyń lub czasu na umycie, pozwala również uniknąć mycia naczyń w wodzi,e co do której stanu czystości nie jesteśmy pewni. Liofilizaty stosowne są powszechnie w każdej formie aktywności wyjazdowej, to niezastąpione produkty podczas wypraw górskich, rowerowych, kajakowych, żeglarskich, to również świetna alternatywna podczas długich podróży samochodem gdzie można w każdej dogodnej chwili zjeść w pełni kaloryczny posiłek za niewielką kwotę (pod warunkiem uzyskania wrzątku).