61 639 07 24 / 61 853 75 32 Pon.- Pt. 10:30 - 18:30[email protected]

TREK N EAT Danie małe - Chili con Carne

Oceń ten produkt jako pierwszy

Chili con Carne zawiera wszystko to, co potrzebne do idealnego chili: fasolę, wołowinę i cebulkę dla ekstra dawki wigoru. To idealne danie na każdą wycieczkę. 

Dostępność: Brak w magazynie

28,99 zł

Opis produktu

Szczegóły

Przyrządzenie: zagotowaną wodę wlać do lini napełnienia (450ml) bezpośrednio od pojemnika, starannie wymieszać, zamknąć pojemnik i odczekać 10 minut.

Alergeny: gluten, laktoza, mleko

Specyfikacja:

  • danie miesne
  • waga netto - 180 g
  • waga po przygotowaniu - 630 g
  • kalorie - 360 kcal
  • tłuszcz - 13,1 g
  • węglowodany - 37,8 g
  • cukry - 4,9 g
  • błonnik - 0,4 g
  • białko - 17,9 g
  • sól - 3,6 g


Składniki: czerwona fasola Kidney wstępnie podgotowana, mięso mielone wołowe, sos pomidorowy, prażona cebula (mąka pszenna, cebula, olej palmowy), mąka ziemniaczana

Przyprawa: bób, olej słonecznikowy, sól ,imbir, papryka, pietruszka ,czosnek ,tymianek, kminek, chili, ekstrakt z rozmarynu, pieprz kajeński,cząber, aromat

Informacje dodatkowe

Recenzje

Napisz własną recenzję

Recenzujesz: TREK N EAT Danie małe - Chili con Carne

Technologia i materiały

Liofilizacja

Liofilizacja - jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Dzięki liofilizacji produkty spożywcze pozbawione są prawie całej wody, stają się lekkie i łatwe w transporcie nie tracąc wartości odżywczych, kalorycznych i smakowych. Odwodnienie żywności umożliwia również zachowanie długiego terminu przydatności do spożycia. Liofilizaty są zdrowym – pozbawionym konserwantów posiłkiem. Żywność lofilizowana pakowana jest hermetycznie w opakowanie, które nie tylko chroni samą żywność ale również umożliwia przygotowanie posiłku i spożywanie bezpośrednio z torebki. Do otwartego opakowania wystarczy wlać przegotowaną wodę i odstawić na wskazany na opakowaniu czas. To udogodnienie jest bardzo pomocne w warunkach trudnego kempingu gdy brak jest wody do bieżącego zmycia naczyń lub czasu na umycie, pozwala również uniknąć mycia naczyń w wodzi,e co do której stanu czystości nie jesteśmy pewni. Liofilizaty stosowne są powszechnie w każdej formie aktywności wyjazdowej, to niezastąpione produkty podczas wypraw górskich, rowerowych, kajakowych, żeglarskich, to również świetna alternatywna podczas długich podróży samochodem gdzie można w każdej dogodnej chwili zjeść w pełni kaloryczny posiłek za niewielką kwotę (pod warunkiem uzyskania wrzątku).