61 639 07 24 / 61 853 75 32 Pon.- Pt. 10:30 - 18:30[email protected]

TREK N EAT Danie duże - Wołowina z ryżem a'la Strogonoff

Oceń ten produkt jako pierwszy

Liofilizat Wołowina a'la strogonoff z ryżem to idealna propozycja żywieniowa dla smakoszy uwzględniających w swojej diecie smak mięsa. Połączenie wołowiny z pieczarkami, ziołami oraz papryką. Całość uzupełnia ryż, który doskonale sprawdzi się w regeneracji braków energetycznych powstałych w wyniku intensywnego wysiłku fizycznego.

Dostępność: Brak w magazynie

29,99 zł

Opis produktu

Szczegóły

Przyrządzenie: zagotowaną wodę wlać do lini napełnienia (600 ml) bezpośrednio do pojemnika,starannie wymieszać, zamknąć pojemnik i odczekać 10 minut.

Alergeny: laktoza, mleko

Specyfikacja:

  • danie mięsne
  • waga netto - 250 g
  • waga po przygotowaniu - 850 g
  • kalorie - 419 kcal
  • tłuszcz - 14,1 g
  • węglowodany - 57,9 g
  • cukry - 3,6 g
  • błonnik - 0,3 g
  • białko - 14,4 g
  • sól - 3,3 g


Składniki:
ryż długoziarnisty 46%, przyprawa, olej słonecznikowy, mięso wołowe 10%, maltodekstryna, pieczarki, skrobia modyfikowana, koncentrat białka z serwatki, papryka, pomidory, sól, pietruszka, pieprz, substancja zakwaszająca: kwas cytrynowy, ekstrakt z rozmarynu, aromat. Mięso liofilizowane: 17,6 g (odpowiada ok. 63g świeżego mięsa)

Informacje dodatkowe

Recenzje

Napisz własną recenzję

Recenzujesz: TREK N EAT Danie duże - Wołowina z ryżem a'la Strogonoff

Technologia i materiały

Liofilizacja

Liofilizacja - jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Dzięki liofilizacji produkty spożywcze pozbawione są prawie całej wody, stają się lekkie i łatwe w transporcie nie tracąc wartości odżywczych, kalorycznych i smakowych. Odwodnienie żywności umożliwia również zachowanie długiego terminu przydatności do spożycia. Liofilizaty są zdrowym – pozbawionym konserwantów posiłkiem. Żywność lofilizowana pakowana jest hermetycznie w opakowanie, które nie tylko chroni samą żywność ale również umożliwia przygotowanie posiłku i spożywanie bezpośrednio z torebki. Do otwartego opakowania wystarczy wlać przegotowaną wodę i odstawić na wskazany na opakowaniu czas. To udogodnienie jest bardzo pomocne w warunkach trudnego kempingu gdy brak jest wody do bieżącego zmycia naczyń lub czasu na umycie, pozwala również uniknąć mycia naczyń w wodzi,e co do której stanu czystości nie jesteśmy pewni. Liofilizaty stosowne są powszechnie w każdej formie aktywności wyjazdowej, to niezastąpione produkty podczas wypraw górskich, rowerowych, kajakowych, żeglarskich, to również świetna alternatywna podczas długich podróży samochodem gdzie można w każdej dogodnej chwili zjeść w pełni kaloryczny posiłek za niewielką kwotę (pod warunkiem uzyskania wrzątku).