61 639 07 24 / 61 853 75 32 Pon.- Pt. 10:30 - 18:30[email protected]

TREK N EAT Danie duże - Potrawka ziemniaczana z wołowiną i groszkiem

Oceń ten produkt jako pierwszy

Liofilizowany, wysoko węglowodanowy posiłek, zawierający w swoim składzie ziemniaki, fasolę i wołowinę  szybko przywróci Ci straconą podczas wysiłku energię. Możesz być pewien, że potrawka poza cennymi kaloriami dostarczy Ci również wspaniałe wrażenia smakowe. Przygotowanie posiłku zajmie tylko 10 minut!

Dostępność: Brak w magazynie

28,99 zł

Opis produktu

Szczegóły

Przyrządzenie: Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka, nie przekraczając wyznaczonej linii (590 ml). Dokładnie wymieszać, zamknąć woreczek i pozostawić na 5 minut.


Specyfikacja:

  • waga netto - 170 g
  • waga po przygotowaniu - 720 g
  • kalorie - 629 kcal
  • tłuszcz - 12 g
  • węglowodany - 49,0 g


Składniki:
33% ziemniaków, 16% fasoli, maltodekstryna, olej palmowy, teksturowane białko sojowe, 8% wołowiny, skrobia modyfikowana, marchewka, sól spożywcza, aromaty, przyprawy, laktoza, tłuszcz drobiowy, skrobia, cukier, ekstrakt z drożdży, aromat naturalny (zawiera jajka, mleko, seler), środek zakwaszający: kwasek cytrynowy, cytrynian potasu; glukonodeltalakton, regulator kwasowości: dwuoctan sodu; barwiący koncentrat saflorowy, sok sojowy (soja, sól spożywcza, ocet spirytusowy, aromat dymu wędzarniczego, karmel) Mięso liofilizowane: 13,6 g (odpowiada ok. 54 g świeżego mięsa)

Informacje dodatkowe

Recenzje

Napisz własną recenzję

Recenzujesz: TREK N EAT Danie duże - Potrawka ziemniaczana z wołowiną i groszkiem

Technologia i materiały

Liofilizacja

Liofilizacja - jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Dzięki liofilizacji produkty spożywcze pozbawione są prawie całej wody, stają się lekkie i łatwe w transporcie nie tracąc wartości odżywczych, kalorycznych i smakowych. Odwodnienie żywności umożliwia również zachowanie długiego terminu przydatności do spożycia. Liofilizaty są zdrowym – pozbawionym konserwantów posiłkiem. Żywność lofilizowana pakowana jest hermetycznie w opakowanie, które nie tylko chroni samą żywność ale również umożliwia przygotowanie posiłku i spożywanie bezpośrednio z torebki. Do otwartego opakowania wystarczy wlać przegotowaną wodę i odstawić na wskazany na opakowaniu czas. To udogodnienie jest bardzo pomocne w warunkach trudnego kempingu gdy brak jest wody do bieżącego zmycia naczyń lub czasu na umycie, pozwala również uniknąć mycia naczyń w wodzi,e co do której stanu czystości nie jesteśmy pewni. Liofilizaty stosowne są powszechnie w każdej formie aktywności wyjazdowej, to niezastąpione produkty podczas wypraw górskich, rowerowych, kajakowych, żeglarskich, to również świetna alternatywna podczas długich podróży samochodem gdzie można w każdej dogodnej chwili zjeść w pełni kaloryczny posiłek za niewielką kwotę (pod warunkiem uzyskania wrzątku).