61 639 07 24 / 61 853 75 32 Pon.- Pt. 10:30 - 18:30[email protected]

TREK N EAT Danie duże - Danie z wołowiną i makaronem

Oceń ten produkt jako pierwszy

Pyszne danie myśliwskie z wołowiną i makaronem to świetna propozycja na obfity i niezwykle odżywczy posiłek z dala od cywilizacji. Ten wysokiej jakości liofilizat marki Trek'N Eat zachwyci Cię wybitnym smakiem, który obudzi wspomnienia, przywodząc na myśl sekretne receptury sporządzane w zaciszu domowym. Połączenie wołowiny, pieczarek i makaronu jest idealnie wyważone nie tylko pod względem smaku, ale również wartości odżywczej. Urozmaiceniem jest szczypta aromatycznej pietruszki dodająca całości nutkę wyrafinowania. Dania liofilizowane Trek'N Eat stworzone zostały z myślą o podróżnikach pragnących poczuć się w biwakowej kuchni jak w domu.

Dostępność: Brak w magazynie

29,99 zł

Opis produktu

Szczegóły

Przyrządzenie: zagotowaną wodę wlać do lini napełnienia (650 ml) bezpośrednio do pojemnika,starannie wymieszać, zamknąć pojemnik i odczekać 5 minut.


Specyfikacja:

  • danie mięsne
  • waga netto - 200 g
  • waga po przygotowaniu - 850 g
  • kalorie - 416 kcal
  • tłuszcz - 14,1 g
  • węglowodany - 54,5 g
  • białko - 15,9 g

Składniki:
makaron 50% (grysik z pszenicy durum, jaja, sól); przyprawa, olej słonecznikowy, wołowina 9%, koncentrat białka serwatki, maltodekstryna, mąka ziemniaczana, pieczarki, skrobia modyfikowana, pietruszka, koncentrat rozmarynowy, pieprz, sól, aromat.

Mięso liofilizowane: 19,2 g ( odpowiada ok. 96g świerzego mięsa)

Informacje dodatkowe

Recenzje

Napisz własną recenzję

Recenzujesz: TREK N EAT Danie duże - Danie z wołowiną i makaronem

Technologia i materiały

Liofilizacja

Liofilizacja - jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Dzięki liofilizacji produkty spożywcze pozbawione są prawie całej wody, stają się lekkie i łatwe w transporcie nie tracąc wartości odżywczych, kalorycznych i smakowych. Odwodnienie żywności umożliwia również zachowanie długiego terminu przydatności do spożycia. Liofilizaty są zdrowym – pozbawionym konserwantów posiłkiem. Żywność lofilizowana pakowana jest hermetycznie w opakowanie, które nie tylko chroni samą żywność ale również umożliwia przygotowanie posiłku i spożywanie bezpośrednio z torebki. Do otwartego opakowania wystarczy wlać przegotowaną wodę i odstawić na wskazany na opakowaniu czas. To udogodnienie jest bardzo pomocne w warunkach trudnego kempingu gdy brak jest wody do bieżącego zmycia naczyń lub czasu na umycie, pozwala również uniknąć mycia naczyń w wodzi,e co do której stanu czystości nie jesteśmy pewni. Liofilizaty stosowne są powszechnie w każdej formie aktywności wyjazdowej, to niezastąpione produkty podczas wypraw górskich, rowerowych, kajakowych, żeglarskich, to również świetna alternatywna podczas długich podróży samochodem gdzie można w każdej dogodnej chwili zjeść w pełni kaloryczny posiłek za niewielką kwotę (pod warunkiem uzyskania wrzątku).