61 853 75 32 / 61 639 07 24 Pon.-Pt. 10:30 - 18:30 Sob. 10:30 - 14:30jedzenie@trekkersport.com.pl

Danie obiadowe podwójne - Chili Con Carne

Oceń ten produkt jako pierwszy

Danie obiadowe podwójna porcja - Chili Con Carne z wołowiną, czerwoną fasolką kidney, boczkiem wędzonym, prażoną cebulką i pomidorami. 


Sposób przyrządzania: Zawartość torebki zalać ok. 800 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę. Pozostawić na ok. 10 min.



39,50 zł
Produkt dostępny. Wysyłka w ciągu 24 godzin.

Opis produktu

Szczegóły

Posiłek dla 2 osób.

Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii produkcji, żywność ta jest pełnowartościowym, pełnokalorycznym posiłkiem, kompletna pod każdym względem, spełnia przy tym wysokie wymagania stawiane przy uprawianiu różnego rodzaju sportów ekstremalnych jak wspinanie, turystyka wysokogórska, żeglarstwo, turystyka kwalifikowana zarówno letnia jak i zimowa. Jest używana przez polarników, podróżników, sportowców wyczynowych, na różnych wyprawach czy obozach. Lepszych rekomendacji już nie potrzeba.

Korzyści:

  • superlekka
  • bez konserwantów
  • krótki czas przygotowania - zalewasz wrzątkiem i po kilku minutach jesz pełnowartościowy obiad
  • oszczędność miejsca

Sposób przyrządzania:

Zawartość torebki zalać ok. 800 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę. Pozostawić na ok. 10 min.

Skład: czerwona fasolka kidney (40%), białko roślinne, pomidory, prażona cebulka, skrobia ziemniaczana, tłuszcz roślinny utwardzony, sos z pieczeni w proszku, wołowina (4%), sól, boczek wędzony (2%), aromat, serwatka w proszku, ekstrakty przypraw.

Masa netto: 250g

średnia wartość odżywcza w 100 g produktu przed przyrządzeniem: 1638 kJ / 390 kcal

Informacje dodatkowe

Recenzje

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Danie obiadowe podwójne - Chili Con Carne

Technologia i materiały

Liofilizacja

Liofilizacja - jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Dzięki liofilizacji produkty spożywcze pozbawione są prawie całej wody, stają się lekkie i łatwe w transporcie nie tracąc wartości odżywczych, kalorycznych i smakowych. Odwodnienie żywności umożliwia również zachowanie długiego terminu przydatności do spożycia. Liofilizaty są zdrowym – pozbawionym konserwantów posiłkiem. Żywność lofilizowana pakowana jest hermetycznie w opakowanie, które nie tylko chroni samą żywność ale również umożliwia przygotowanie posiłku i spożywanie bezpośrednio z torebki. Do otwartego opakowania wystarczy wlać przegotowaną wodę i odstawić na wskazany na opakowaniu czas. To udogodnienie jest bardzo pomocne w warunkach trudnego kempingu gdy brak jest wody do bieżącego zmycia naczyń lub czasu na umycie, pozwala również uniknąć mycia naczyń w wodzi,e co do której stanu czystości nie jesteśmy pewni. Liofilizaty stosowne są powszechnie w każdej formie aktywności wyjazdowej, to niezastąpione produkty podczas wypraw górskich, rowerowych, kajakowych, żeglarskich, to również świetna alternatywna podczas długich podróży samochodem gdzie można w każdej dogodnej chwili zjeść w pełni kaloryczny posiłek za niewielką kwotę (pod warunkiem uzyskania wrzątku).