61 853 75 32 / 61 639 07 24 Pon.-Pt. 10:30 - 18:30 Sob. 10:30 - 14:30jedzenie@trekkersport.com.pl

Danie obiadowe mała porcja - Strogonow

Oceń ten produkt jako pierwszy

Danie obiadowe pojedyncza porcja - Strogonow.


Sposób przyrządzenia: Zawartość torebki zalać wrzącą wodą i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę. Pozostawić na ok. 5 min.

32,90 zł
Produkt dostępny. Wysyłka w ciągu 24 godzin.

Opis produktu

Szczegóły

Posiłek dla 1 osoby.

Liofilizowana żywność to doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib. Niezastąpione na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje dużo miejsca w plecaku. Sprawdzone w ekstremalnych warunkach, liofilizowane dania przydadzą się też na zwykłych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem. Skondensowane, smaczne, w dużym wyborze, dostosowane do diet (np. wegetariańskiej). Łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda – i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).

Korzyści:

  • niska waga
  • 100% naturalnych składników
  • smak prawdziwego posiłku
  • oryginalny kształt i forma produktów
  • wysoka wartość odżywcza
  • długi termin przydatności do spożycia
  • wysoki standard bezpieczeństwa
  • ultralekkie i funkcjonalne opakowanie
  • krótki czas przygotowania - zalewasz wrzątkiem i po kilku minutach jesz pełnowartościowy obiad
  • oszczędność miejsca

Skład: makaron penne (semolina z pszenicy durum) 47%, mięso wołowe 24%, warzywa w zmiennych proporcjach 13% ( czerwona papryka, ogórki kiszone, cebula, pieczarki), musztarda (ocet,gorczyca, cukier, sól, cukier karmelizowany, ziarna kolendry, majeranek, gałka muszakoałowa pieprz czarny, ziele angielskie, kminek, goździki, cynamon, liść laurowy), słodka papryka mielona, ostra papryka, przecier pomidorowy, zioła, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, pieprz

Masa netto: 113g

Wartości odżywcze Na 100g Na porcję 152g (500g po uwodnieniu) 
Na porcję 113g (370g po uwodnieniu)
Kalorie 1613 kJ / 382 kcal 2452 kJ / 581 kcal 1823 kJ / 432 kcal
Tłuszcz 5,90 g 8,97 g 6,67 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,86 g 2,83 g 2,10 g
Węglowodany 44,20 g 67,18 g 49,95 g
W tym cukry 7,30 g 11,10 g 8,25 g
Błonnik 8,84 g 13,44 g 9,99 g
Białko 33,70 g 51,22 g 38,08 g
Sól 3,80 g 5,78 g 4,29 g

Informacje dodatkowe

Recenzje

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Danie obiadowe mała porcja - Strogonow

Technologia i materiały

Liofilizacja

Liofilizacja - jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.

Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Dzięki liofilizacji produkty spożywcze pozbawione są prawie całej wody, stają się lekkie i łatwe w transporcie nie tracąc wartości odżywczych, kalorycznych i smakowych. Odwodnienie żywności umożliwia również zachowanie długiego terminu przydatności do spożycia. Liofilizaty są zdrowym – pozbawionym konserwantów posiłkiem. Żywność lofilizowana pakowana jest hermetycznie w opakowanie, które nie tylko chroni samą żywność ale również umożliwia przygotowanie posiłku i spożywanie bezpośrednio z torebki. Do otwartego opakowania wystarczy wlać przegotowaną wodę i odstawić na wskazany na opakowaniu czas. To udogodnienie jest bardzo pomocne w warunkach trudnego kempingu gdy brak jest wody do bieżącego zmycia naczyń lub czasu na umycie, pozwala również uniknąć mycia naczyń w wodzi,e co do której stanu czystości nie jesteśmy pewni. Liofilizaty stosowne są powszechnie w każdej formie aktywności wyjazdowej, to niezastąpione produkty podczas wypraw górskich, rowerowych, kajakowych, żeglarskich, to również świetna alternatywna podczas długich podróży samochodem gdzie można w każdej dogodnej chwili zjeść w pełni kaloryczny posiłek za niewielką kwotę (pod warunkiem uzyskania wrzątku).